Saavutettavuusseloste


Tervetuloa, tämä on Kelan laaketieto.kela.fi-sivuston saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Koronamittarit-sivustoa osoitteessa: https://koronamittarit.kela.fi ja on päivitetty 21.09.2020.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Miten saavutettava verkkopalvelu on?

Palvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain (WCAG-kriteeristö 2.1, A- ja AA-taso).

Sisällöt, jotka eivät ole saavutettavia

Käyttäjät saattavat edelleen kohdata sivustolla joitakin saavutettavuusongelmia. Seuraavana on luettelo ongelmista, jotka ovat tiedossamme. Jos huomaat sivustolla ongelman, joka ei ole luettelossa, ilmoitathan siitä meille.

  • Sivuston tilastografiikan värikontrasteissa on joitakin puutteita (WCAG 1.4.1, 1.4.3 ja 1.4.11)
  • Sivuston tilastografiikassa käytetään ainoastaan väriä erottelemaan sarjoja toisistaan, ei symboleja (WCAG 1.4.1, 1.4.3 ja 1.4.11)
  • Sivuston kuvioiden sanalliset tulkinnat eli tekstivastineet ovat puutteellisia. Haasteena mm. se että kuviot automaattisesti päivittyvät joka arkipäivä, jolloin täsmällisten ja oikeasisältöisten tekstivastineiden automatisointi on haastavaa. (WCAG 1.1.1)

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000